Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Teisipäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Marko Liibak
Copy
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Laupäeval oli Otepääl Valga maakonna tantsupidu. Vaatamata ebameeldivustele viidi kõik läbi, nagu oli kavandatud. Loe lähemalt, kuidas see külmas ja vihmas õnnestus!

Olukord Valgamaa tööhõives on viimastel aastatel murettekitav olnud. Registreeritud töötuse tase on püsinud järjekindlalt kõrgemal kui Eestis keskmiselt. Finantskriis on kaasa toonud majanduskriisi ja sellest tulenev töötuse süvenemine ähvardamas sotsiaalse kriisiga, leiab arvamusküljel Valga maavanema ülesannetes olev Kalev Härk.

Juhtkirjas tõdetakse, et oleme teel rohelisema eluviisi poole, kuid ... meil on veel pikk tee käia. Kui näiteks arvutite kättesaadavamaks muutudes on vähenenud paberi kasutamise vajadus - saadetakse nüüd ju üha rohkem e-arveid ja e-kirju jne - on küllalt veel valdkondi, kus tasuks enne tarbimist tegevuse üle mõelda.

Tallinnas tehti kokkuvõtteid kahe Euroopa-teemalise konkursi tulemustest. Valga gümnaasiumi õpilased pälvisid taas kõrgeid kohti, ühe lapse postkaardikavand läheb trükki.

RMK Valgamaa metsnik Jaak Lääts leidis mai keskel oma igapäevast tööd tehes üliharuldase kaeluskotka surnukeha - uuri, mis juhtus.

Küsimus-vastus: Mitu kandidaati esitati tänavu Valga aukodaniku tiitlile? Vastab Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Ene Mägi.

Esmaspäeva, 25. mai hommikuks oli põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametisse (PRIA) laekunud pisut üle 15 000 pindala- ja keskkonnatoetuse taotluse. Neis saab andmeid muuta veel 15. juunini.

Nädalavahetusel korraldas Valga kultuurikeskus koos linnavalitsusega taas juubilaride austamisõhtu. Kohale tuli vaid veerand kutsutuist, neist vanimad olid 85aastased.

Nagu Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA lubas, avaldas ta 25. mail tänavusele laulupeole kutsutud kooride ja orkestrite nimekirjad. Kes esindavad Valgamaad?

Trükivalgust nägi kogumik «Helme-Tõrva ajaloost», mille koostas tõrvalane Heino Ross. Tegu on küllaltki põhjaliku teosega.

Eesti Diabeediliidu väitel on suhkruhaigus kujunemas epideemiaks - loe probleemist lähemalt.

Õppida saab suvelgi. Näiteks Tartu Ülikool pakub oma kümnendal suveülikooli hooajal õpivõimalust kõigile, kes soovivad ennast töö- või huvialaselt arendada.

Eesti Haigekassa Tartu osakonna direktor Maivi Parv selgitab, miks on vahel arsti juurde raske pääseda.

Eestlased soetavad aastas ligi 700 miljonit kilekotti, millest korduvalt kasutatakse vaid murdosa. Esmaspäeval, 25. mail alustasid noorteühendus JCI GO Koda ning keskkonnainvesteeringute keskus laialdast teavituskampaaniat «Kilekott tapab».

Vaatamata külmale ja tuulisele ilmale ning samal ajal peetud Valgamaa tantsupeole oli võistlusel «Loskutov Cup 2009», mida peeti juba kaheksandat korda, rohkesti igas eas võistlejaid. Loe lehest võitjate nimesid!

Pühajärve põhikoolis toimusid esmakordselt õppeasutuse ajaloos kooliolümpiamängud. Ürituse avatseremoonia oli suurejooneline, võistlusalad pakkusid aga lusti ning võimalust end proovile panna. Kohal oli ka suusaäss Jaak Mae.

Märksõnad

Tagasi üles