Reisidokumendi taotlejatelt nõutakse sõrmejälgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi reisilennukid.
Estonian Airi reisilennukid. Foto: Toomas Huik.

Käesoleva aasta 29. juunist hakatakse reisidokumenti kandma digitaalseid sõrmejäljekujutisi. See tähendab, et alates 29. juunist tuleb reisidokumendi taotlemisel pöörduda kindlasti kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) teenindusbüroosse ning posti teel taotlust esitada ei saa.


Ühtlasi palub KMA kontrollida reisidokumendi kehtivust ning esitada uue dokumendi taotlus piisava ajavaruga.

Varakult palutakse oma taotlus esitada eelkõige neil, kes plaanivad dokumendi vahetust kiirkorras juuni lõpus või juuli alguses, sest kiirdokumentide väljaandmine võib trükiliini ümberseadistamise tõttu ajutiselt häiritud olla.

Võimalike probleemide vältimiseks tuleks kiirkorras reisidokumendi saamiseks esitada taotlus enne 26. juunit.

Reisidokumentidesse peavad Euroopa Liidu liikmesriigid hakkama kandma sõrmejälgi Euroopa Nõukogu määruse kohaselt. Neid võetakse taotlejatelt alates kuuendast eluaastast. Kujutisi ei võeta taotlejatelt, kelle tervislik seisund seda ei võimalda.

Välismaal viibides peab dokumendi taotleja pöörduma Eesti Vabariigi välisesindusse.

Muudatus puudutab kõiki KMA poolt väljaantavaid reisidokumente: Eesti kodaniku pass, diplomaatiline pass, välismaalase pass, meremehe teenistusraamat, meresõidutunnistus, ajutine reisidokument ja pagulase reisidokument.

Varem välja antud reisidokumendid kehtivad dokumenti märgitud kehtivusaja lõpuni ning nendesse täiendavalt kasutaja sõrmejälgi ei kanta. Dokumentide väljaandmise periood ega riigilõivud ei muutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles