Laulupeotuli vajab kaasteelisi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupeotuli. Foto on illustreeriv.
Laulupeotuli. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA kutsub osalema esmakordselt toimuval idee- ja projektikavandite konkursil «TuleTulemine 2014». Sellega soovitakse leida kaasamõtlejaid ning häid ideid 2014. aastal toimuva 26. laulu- ja 19. tantsupeo tuleteekonna korraldamise osas. Ideekavandite esitamise tähtaeg on 11. juuni 2013.

Sõelale jäänud tööde autorid kaasatakse «TuleTulemine 2014» projekti ettevalmistamisse ning läbiviimisse.

Tuleteekond algab Tartust 15. juunil ning tuli jõuab Tallinnasse 3. juulil. Tule pidulik rännak Tartust Tallinnasse on laulu- ja tantsupeo oluline osa, mis viib suurpeo mõtte ja tunde Eestimaa kaugeimatessegi nurkadesse.

Laulu- ja Tantsupeo SA infojuhi Sten Weidebaumi sõnul ei ole tegemist päris tavapärase konkursiga, vaid see on igaühe esmakordne ja ainulaadne võimalus osa saada millestki unustamatust.

«Läheneva laulu- ja tantsupeo pealkiri on »Aja puudutus. Puudutuse aeg« ning tahaksime, et sel korral saaks tule teekond sillutatud paljudest puudutustest – olgu see siis praegu jagatud hea mõte või teekonnale pühendatud aeg järgmisel suvel. Oodatud on ka kõige ootamatumad ideed ja lahendused, sest eesmärk ei ole mitte leida üht ja ainsat projekti, vaid kaasata võimalikult palju kaasamõtlejaid ja lõpuks ka kaasatulijaid,» selgitas Weidebaum.

Konkursile esitatud tööd peavad lähtuma laulu- ja tantsupeo ideest ning olema sellega selgelt seotud.

«TuleTulemine 2014» korraldaja on Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, kelle kodulehelt saab konkursi kohta ka täpsemat infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles