New York, New York! Jäädavalt Hanna Pezoneni lemmiklinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna jõudis käia ka neljatunnisel kruiisil ümber Manhattani. «Õhtul kruiis algab ning öösel jõuad tagasi, nähes Manhattani tuledemängu. Sõitsime ka vabadussambast mööda,» kirjeldas ta.
Hanna jõudis käia ka neljatunnisel kruiisil ümber Manhattani. «Õhtul kruiis algab ning öösel jõuad tagasi, nähes Manhattani tuledemängu. Sõitsime ka vabadussambast mööda,» kirjeldas ta. Foto: Erakogu

Hummulist pärit Hanna Pezonen elas poolteist aastat New Yorgis. Eestisse naastes sai ta pehmelt öeldes kultuurišoki.

«Olin unustanud, milline siin on. Näiteks ehmatasin poes, sest müüja vaatas kurja näoga – USAs suhtutakse klientidesse hoopis teisiti. Imestasin, et kas Eestis oli varem ka nii. Algul käisin naeratades ringi, aga enam ei julge, sest mind vaadati näoilmega mis-sul-viga-on,» naeris ta. «Tagasi tulles saab kultuurišoki.»

Ameerikasse minnes ehmatas neiu aga veelgi enam. New Yorgis astub ju naerunäol müüja ostja juurde ja suudab viie minutiga kas või oma eluloo ära rääkida. «Eestlasena polnud harjunud, et keegi tuleb poes rääkima ja küsib, et kuidas mul läheb. Mõtlesin pingsalt: «Mine ära!»,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles