Täna avati spordikeskuse renoveeritud peahoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi spordikeskuse peahoone
Tehvandi spordikeskuse peahoone Foto: Otepää vallavalitsus

Täna avati Tehvandi spordikeskuse renoveeritud peahoone.

Tehvandi peahoone, rahvakeeli Pentagon, rekonstrueerimistööde peatöövõtjaks oli AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg. Ehitajad lammutasid vana katuse, mis asendati murukatusega, samuti soojustati fassaadi. Ehitustööde käigus uuendati kütte- ja ventilatsioonisüsteemid, tehti vundamendi hüdroisolatsioonitööd ja ehitati uued sajuveetorud.

Peale selle tehti hoone sihtasutuse rahastusega siseviimistlustöid, ehitati uued vee- ja kanalisatsioonitorud ning pandi uus elektrisüsteem ja välisvalgustus.

Hoones paikneb SA Tehvandi Spordikeskus büroo ja laoruumid, 86 majutuskohaga Tehvandi hotell ja 92 kohaga Tehvandi restoran. Peahoone juures asub 32 kohaline autode parkla.

„Hoone renoveerimist on planeeritud juba pikka aega, kuna hoone oli amortiseerunud ning ei vastanud enam tänapäeva nõuetele. Täna saame nii Eesti kui ka rahvusvahelistele treeninglaagritele pakkuda lisaks meie muudele teenustele ka korralikku ja ning modernset toitlustuse ja ööbimisvõimalusi,“ ütles spordikeskuse juhatuse liige Alar Arukuusk.

Tehvandi Spordikeskus rajati omaaegse NSVLi spordikomitee tellimusel eelkõige talialade olümpiakoondise ettevalmistuskeskusena 1978. aastal.

Projekt „Tehvandi Spordikeskuse peahoone rekonstrueerimine“ sai toetust rohelise investeerimisskeemiga hõlmatud objektina, mille elluviijateks olid rahandusministeerium ja Riigi Kinnisvara AS ja ehitustöid rahastati Kyoto protokolli alusel toimuvast heitkoguse kvoodimüügi tulust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles