Nipernaadi jõudis Võrus lavalaudadele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Loki (Ene Vilipuu) ja Toomas Nipernaadi (Valdeko Kalamees).
Ene-Loki (Ene Vilipuu) ja Toomas Nipernaadi (Valdeko Kalamees). Foto: Vello Jaska/Valgamaalane

Pühapäeval oli Võru Kubja vabaõhulaval Lõuna-Eesti memme-taadi rahvapidu «Egal ütel uma», kus oma kavaga astusid üles Valga-, Põlva-, Viljandi- ning Võrumaa memmed ja taadid. Valga maakond esitas seotud kava oma kirjaniku August Gailiti kangelase Toomas Niper­naadi rännakuist.


Kava sünnis olid «süüdi» Helve Braun ja kava juhid. Nipernaadi osas oli Valdeko Kalamees, temaga kohtunud naisi kehastas, vahetekste luges ja «Rändaja õhtulaulu» laulis Ene Vilipuu, kes oli ka stsenaariumi kokku kirjutanud.

Juba Vilipuu valuliselt igatsev laul kriipis kuulaja hinge. Tegevusse oli haaratud aga ka üksteist tantsurühma, rahvamuusikaansambel Jauram ja südamesõprade seltsi koor. Kavas oli mitu hetke, mis panid sipelgad nahal jooksma. Ühes neist kinkis Nipernaadi Mareti sosistatud soovil talle pulmakingiks oma kalleima varanduse – kandle.

Kaunis oli ka loo lõpp, kui Nipernaadi kutsus enda juurde Võrumaa neiu ja kinkis temale oma pildiga koti, et ta teda mäletaks.

Väga kuumal suvepäeval oli Võru mändide all üheksasada taidlejat. Lipp tõmmati üles peaproovi ajal, langetati peo lõpus ja anti üle Viljandimaa esindusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles