Jalgpallurid tahavad vahi alt pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelemürkide üks levitusviise on pulbrilisel kujul. Pilt on illustreeriv.
Meelemürkide üks levitusviise on pulbrilisel kujul. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jalgpallurite kokaiiniäri süüasjaga seoses kohtu alla saadetud kolm meest taotlesid teisipäeval, 11. juunil enda vahi alt välja laskmist, kohus teeb otsuse järgmisel nädalal.

Jalgpallurite kokaiiniäri süüasjaga seoses kohtu alla saadetud kolm meest taotlesid teisipäeval, 11. juunil enda vahi alt välja laskmist, kohus teeb otsuse järgmisel nädalal.

Harju maakohtus toimunud eelistungil leidsid süüdistuse saanud Oliver Konsa, Peeter Kallase ja Norman Kägo kaitsjad, et kohus võiks nende kaitsealused vabastada ja allutada elektroonilisele järelevalvele. Kohus võtab taotluste osas seisukoha 17. juuniks.

Mai alguses toimunud esimesel eelistungil panid menetluspooled paika, et kohus hakkab narkoäri süüasja arutama 16. septembril.

Süüdistuse kohaselt panid jalgpallis tegev olnud Tauno Laasme ja mullu vutiklubi Nõmme Kalju ridades Eesti meistriks tulnud Oliver Konsa 2012. aasta novembris Tallinnas ja Harjumaal isikute grupis korduvalt toime suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise – suures koguses kokaiini ebaseadusliku omandamise, valdamise, veo ja edasiandmise.

Laasmet ja Konsat süüdistatakse seejuures, et nad omandasid Peetrilt vähemalt 20 grammi kokaiini, toimetasid selle Konsa elukohta, kus kaalusid ja pakendasid aine tellimustele vastavateks müügikogusteks ning andsid osa sellest edasi samuti vutis tegev olnud Norman Kägole, kes temale esitatud süüdistusest nähtuvalt müüs suurema osa saadud narkootilisest ainest seejärel Tallinnas edasi mitmele isikule.

Kägo süüdistatakse veel suures koguses narkootilise aine – kokku vähemalt 35 grammi kokaiini – omandamises ning ühe grammi kaupa edasimüümises kahele isikule pikema aja vältel. Lisaks süüdistab riigiprokuratuur Kägo selles, et ta kohtumääruse alusel vahistatud isikuna põgenes konvoeerimise käigus Tallinna linnas.

Kriminaalmenetluse käigus on tuvastatud teadmata päritoluga tulusid süüdistatavatel kokku üle 164 000 euro, mille puhul on alust eeldada, et raha on saadud kuritegude toimepanemise tulemusena ja käsitletav seega kriminaaltuluna. Kohtu määrustega on konfiskeerimise tagamiseks arestitud vara enam kui 230 000 euro väärtuses, sealhulgas sularaha, kuldehteid, helitehnikat ja üks kinnistu.

Kägo mängis veel möödunud hooajal Eesti jalgpallimeistrivõistluste teises liigas JK Kaitseliit/Kalev ridades, nagu ka 2010. aastal, kuid äsja lõppenud hooajal enam väljakule ei jooksnud. Aastatel 2009 ja 2008 pallis Kägo meistrivõistluste kolmandas liigas Nõmme Kalju kolmanda meeskonnas ridades ehk esindas sama klubi, mille esindusvõistkonna eest mängides tuli samuti vahi all viibiv Oliver Konsa tänavu Eesti meistriks.

2006. aastal pallis Kägo aga suisa meistriliigas, esindades toona FC Valga Warriori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles