Otepääl puhkes õide öökuninganna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Puusepp öökuningannaga.
Maret Puusepp öökuningannaga. Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Otepäälase Maret Puusepa kodus avas esmaspäeva õhtul kell pool kümme oma kuningliku õie suureõieline kuukaktus ehk öökuninganna.


Kahekümne ühe aastane kaktus on kasvanud rohkem kui kolme meetri pikkuseks. Umbes nädala pärast on oodata teise õie puhkemist taimel.

«Eelmisel aastal oli taimel kokku viis õit. Ühest õiest kasvas tookord välja kaks õit, olid nagu siiami kaksikud,» meenutas kaktuse omanik omapärast nähtust.

Maret Puusepa sõnul avaneb ja närbub öökuninganna õis väga kiiresti. Õhtul avanenud tugevalt lõhnav õis on öösel juba poole kolmeks närtsinud. Tuppa jäävat Puusepa sõnul hiljem hõljuma omapärane puidu lõhn.

Lapsest peale lilledega tegelenud naisel on kodus ka teisi haruldusi. Omapäraseim neist on roosivarrele poogitud kaktus, samuti ootab Puusepa kodus õitsemisjärge tiivuline kaktus ehk ööprintsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles