Eesti lipp jõudis rekordmasti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu prooviheiskamine.
Eesti lipu prooviheiskamine. Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Teisipäeval, 2. juunil korraldati Otepääl sinimustvalge trikoloori prooviheiskamine Eesti lipu peo tähistamiseks püstitatud 20 meetri kõrgusesse lipumasti.


Otepääl, Eesti lipu hällikohas, tähistatakse 4.-5. juunil Eesti lipu 125. aastapäeva. 4. juunil kell 12 heisatakse lipp uude, 20 meetri kõrgusesse lipumasti, teatas Otepää vallavalitsus. Lipu pühitseb Eesti Kaitseväe peakaplan emeeritus Tõnis Nõmmik.

Uus lipumast asub Otepää lipuväljakul. Otepää valla heakorraspetsialisti Urmas Kuldmaa andmeil on 20meetrine lipumast hetkel kõike pikem kogu Eestis. Mast on valmistatud Rootsis, selle alus on kaunistatud maakividega, paigaldatud on ka valgustus.

Eesti lipp, mis masti heisatakse, on ka vastava suurusega - 3,3 x 5,18 meetrit. Lipp jääb ööpäevaringselt valgustatuks. Otepää vallavalitsuse kellatorni, mida praegu ehib Eesti lipp, heisatakse lähiajal Otepää valla lipp. Kogu lipukomplekt on tellitud AS-lt Tameo.

Lisaks sellele heisatakse 4. juunil lipp ka Otepää kirikumõisas, toimub mälestushetk EELK Otepää koguduse lahkunud õpetaja Jüri Stepanovi haual, viiakse läbi jumalateenistus Otepää kirikus ja avatakse Otepää kultuurikeskuses Malle Elveti fotonäitus «Lipp lehvib».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles