Otepää lihatööstus pooldab märgise kasutuselevõttu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää lihatööstus Edgar
Otepää lihatööstus Edgar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suuremad lihatööstused pole otsusele jõudnud, kas põllumajandusministeeriumi välja töötatud uus lihasisaldust näitava märgise kasutusele võtmine tasub ennast ära, kirjutas Postimees. Seevastu Otepää Lihatööstus Edgar kavatseb märgistuse kasutusele võtta.

Lihasisalduse märgi kasutamise eelduseks on kaks kriteeriumit: toote lihasisaldus on vähemalt 60 protsenti ja toode ei sisalda lihamassi, selgitas põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe.

Talleggi turundusjuhi Triin Kõrgmaa sõnul ei plaani ettevõte praegu uut märki kasutusele võtta ning ettevõtte arvates annavad praegused märgistused tarbijale toote kohta piisavalt infot. «Hetkel ei ole plaanis uut märki Talleggi toodete puhul rakendada kuna pakendite muutmine on äärmiselt kulukas,» ütles Kõrgmaa.

Rakvere kaubamärgi all müüdavatest vorstitoodetest saaks uut märgistust kasutada kolmandikul, kuid ka Rakvere Lihatööstuse kommunikatsioonijuht Liis Põld sõnas, et Rakvere lihatööstus ei plaani esialgu uut märgistust kasutama hakata.

Kaubamärkide Maks ja Moorits, Wõro ja Vastse-Kuuste all oma tooteid müüva Atria lihatööstuse turundusjuhi Mirjam Endla sõnul on teema veel liiga värske ning ei ole otsustatud, kas uut märgistust hakatakse kasutama või mitte.

Väiksematest lihatööstustest kavatseb Otepää Lihatööstus Edgar märgistuse kasutusele võtta. Lihatööstuse juhataja Maie Niit ütles, et Otepää Lihatööstus Edgar ei kasuta üheski tootes lihamassi ning uut märgistust saaksid kanda kuni 45 toodet ehk ligi 75 protsenti kõikidest toodetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles