Kunstnik Henn Soopalu: õnn on hiljem paremini märgatav

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurikeskuses loomeinimeste näitusel on üleval Henn Soopalu maal «Tuulest», millel ta on julgelt värve kasutanud. «Rõdule liugles õrna tuulega üks linnusulg. Mõtlesin, et miks sulg alati hall või valge peab olema. Alustasin rohelisest värvist ja lõpetasin kõige kuumemate toonidega,» rääkis kunstnik.
Valga kultuurikeskuses loomeinimeste näitusel on üleval Henn Soopalu maal «Tuulest», millel ta on julgelt värve kasutanud. «Rõdule liugles õrna tuulega üks linnusulg. Mõtlesin, et miks sulg alati hall või valge peab olema. Alustasin rohelisest värvist ja lõpetasin kõige kuumemate toonidega,» rääkis kunstnik. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Kunstnik Henn Soopalu on kogu elu pühendanud kunstile: teinud graafikat, akte, abstraktseid maale, portreid, natüürmorte ... Seda loetelu võiks jätkata.

«Mul on oma töödest, mida aastakümnete jooksul teinud olen, kuus albumitäit fotosid,» lausus ta.

Soopalu usub, et kõiki kunstiinimesi puudutab usk. Ta on pärit perest, kus vanaema igal pühapäeval võttis paksu gooti kirjas usuraamatu (kas see oli piibel, kunstnik ei mäleta), pani põlvedele, puhus, ning sellest kohast, kust raamat avanes, luges ta hommikupalve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles