Peagi jõustuv seadus ärgitab lapse kõrvalt töötama

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Pushkar / Postimees / Scanpix

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastamisele vanemahüvitise seaduse muutmise eelnõu. Muudatusega soodustatakse töötamist vanemahüvitise saamise ajal ning tagatakse hüvitise saajatele töötamise korral alati suurem kogusissetulek.

Muudatused tagavad, et vanemahüvitise saajal säilib alati vähemalt hüvitise määra ehk 290 euro suurune vanemahüvitis. Kehtiva seaduse kohaselt vanemahüvitist ei maksta, kui vanem teenib hüvitisega samaaegselt üle viiekordse hüvitise määra ehk rohkem kui 1450 eurot kuus. Uus korraldus kaotab selle piiri.

«Muudatused tagavad paindlikuma korralduse emadele-isadele, kes tahavad hüvitise saamise ajal ka tööl aktiivsed olla,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. «Kui pere soovib oma elu korraldada nii, et vanemahüvitise saamise ajal käib ka hüvitist saav vanem osalise ajaga tööl, siis uus valem toetab seda,» lisas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles