Uus seadus teenib nii kütte kui maaomanikke

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue seaduse kohaselt kaasneb jahimeestel jahimaa enda kasutusse saamisega õigus küttida ulukeid ja korraldada jahipidamist. Samuti kohustus teostada ulukite seiret ja kooskõlastada oma tegevus maaomanikuga, kelle maal tegutsetakse.
Uue seaduse kohaselt kaasneb jahimeestel jahimaa enda kasutusse saamisega õigus küttida ulukeid ja korraldada jahipidamist. Samuti kohustus teostada ulukite seiret ja kooskõlastada oma tegevus maaomanikuga, kelle maal tegutsetakse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uus jahiseadus tõi muudatusi ning segadustki kõigile osapooltele. Asjaosalised üle maakonna said Valgas kokku, et seaduse mõju üle arutleda.

Põhiprobleem, mille uus jahiseadus lahendama peaks, puudutab omandiõigust. Praeguseni oli jahindus valdkond, kus eraomanikul puudus õigus ja võimalus kaasa rääkida, kuidas tema omandit kasutatakse.

Et veenduda, kas kõik osapooled muudatustest ühtmoodi aru saavad, korraldatigi Jaanikese jahiühingu juhi Jaan Balodise eestvedamisel kolmapäeval Valgas konverents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles