Heategevuslik ettevõtmine tegi piirilinnas eduka stardi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Toidupanga vabatahtlikud
Valga Toidupanga vabatahtlikud Foto: Jaan Rapp / Valgamaalane

Tänasest, 15. juunist kuulub Valga nende linnade hulka, kus tegutseb Eesti Toidupank.

Valga Toidupanga koordinaatori Grete Mõttuse sõnul osutus huvi ettevõtmise vastu esmapilgul isegi loodetust suuremaks. Juba enne keskpäeva olid esimesed inimesed annetusi pakkumas.

"Õnneks olid valmis ka meie tublid vabatahtlikud Valgamaa Liikumispuuetega Inimeste Seltsist," täpsustas koordinaator. Abilisi oli kohal kuus.

Mõttus selgitas, et igale poodi sisenejale pakutakse ka flaierit selle kohta, mida oleks kõige sobilikum annetada. "Aga vastu võtame kõik heast südamest annetatud toiduained," lisas ta.

Valga põhikooli õpetaja Karin Kütimets kinnitas, et püüab aktsiooni läbiviijate näpunäiteid silmas pidada. "Igati vajalik ettevõtmine," leidis toidupangale annetuse teinud pedagoog.

Seevastu vanem proua, kes lehele oma nime avaldama ei soostunud, kinnitas, et tema ei anneta midagi. "Ma pole kindel, kas abi ikka läheb õigesse kohta," põhjendas ta.

MTÜ Domus Petri Kogu juht Ester Liinak, kellel on suuri teeneid selles, et toidupank Valga linna jõudis, peab selliseid hirme täiesti põhjendamatuks. "Juba aruandlus on nii põhjalik, et ei võimalda mingeid vassimisi," kinnitas ta.

Toidukogumispäevad Valga Rimis toimuvad 15. ja 16. juunil kella 12–18. Valga Toidupanga tööd saab toetada arveldusarve kaudu: Domus Petri Kogu, a/a 221038889441.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles