Tõrva meeskond hargnes kõige kiiremini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi üldvõidu viisid koju Tartu päästjad(pildil), siis lahinghargnemisel tuli nendelgi sarnaselt kõigi teistega tunnistada Tõrva komando paremust
Kuigi üldvõidu viisid koju Tartu päästjad(pildil), siis lahinghargnemisel tuli nendelgi sarnaselt kõigi teistega tunnistada Tõrva komando paremust Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Laupäeval, 15. juunil toimus Suure-Jaanis Lõuna päästekeskuse kutsemeisterlikkuse võistlus. Üldvõitjaks tuli Tartu päästekomando.

Laupäeval Suure-Jaanis toimunud võistlus algas meeleoluka rongkäiguga puhkpilliorkestri saatel. Võistluste avamisel ütlesid tervitussõnad Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ning Suure-Jaani valla vallavanem Tõnu Aavasalu, kes avaldas heameelt selle üle, et võistlused just Suure-Jaanis toimuvad, andis teada päästeameti pressiesindaja.

Autopumbaga lahinghargnemises osalenud üheksast võistkonnast oli kiireim mullust üldvõitu kaitsenud Tõrva meeskond, mõne sekundiga jäi maha Põlva komando võistkond.

Kiireimad riietujad olid Rõuge vabatahtlikud päästjad, kes suutsid kaitseriietuse selga panna vähem kui 40 sekundiga. Väga tublid olid Mustla noorpäästjad, kelle võistkonnas oli oma võimeid proovile panemas ka kolm neiut.

Vigursõidus päästeautoga võeti mõõtu nii meeskondlikus kui individuaalses arvestuses. Meeskondadest oli sel alal parim Tartu komando võistkond, järgnesid Viljandi ja Tõrva võistkond. Individuaalne paremusjärjestus oli sama, mis eelmisel aastal: sõidu võitis Tartu komando päästja Taavi Riisenberg, teise koha sai Kevo Kärp Viljandist ning kolmanda Endel Lepp Tartust.

Üldvõitjaks ja Lõuna päästekeskuse rändkarika omanikuks tunnistati Tartu päästekomando, järgnesid Tõrva ja Viljandi komando. Need meeskonnad võistlevad 26.-27. juunil Rakveres üle-eestilisel kutsemeisterlikkuse võistlusel Eliitkomando 2013, kus selgitatakse välja Eesti parim päästekomando. Eelmisel aastal võitis Eliitkomando 2012 tiitli Viljandi komando.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles