Lahendusi on tarvis nüüd ja kohe

Rein Randver
, riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Randver
Rein Randver Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kurvastavalt tuleb nentida, et Valgamaa on üks vaesemaid maakondi riigis ja siin on seetõttu probleemid ettevõtluse arendamise, töötuse ja sotsiaalküsimuste lahendamisega eriti teravad. Meid ei lohuta ka teadmine, et taolisi ääremaalisi piirkondi on Eestis veelgi – see teeb küsimuse veelgi aktuaalsemaks.

Meil on maakonnas mõned suuremad ja väiksemad põllumajandus- ja tööstusettevõtted ning töötus- ja muid toetusi jagatakse ka vastavalt seadustele, aga seda kõike on vähe.

Töötusega on Valgamaa juba teist kuud järjest lausa esikohal – meil on 1352 töötut ja vakantseid töökohti oli 31. mai seisuga ainult 104. Toimetulekutoetust saavaid peresid on ligikaudu 600, nendest 180 on lastega pered. Viimasel paaril aastal on inimeste protsent, kes peavad hakkama saama suhtelise vaesuse piirist allpool, püsinud 25,8 peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles