Politsei taotleb liiklusrikkujatele arestipäevi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Arvo Meeks

Lõuna prefektuur tuletab meelde, et korduvatele ja raske liiklusrikkumise toime pannud sõidukijuhtidele taotletakse pühade eel ja ajal võimalusel karistuseks arestipäevi. Täna taotles Tartu politsei arestipäevi kahele parandamatule liiklusrikkujale.
 

Politsei taotles aresti 35aastasele Laurile, kes juhtis 16. juunil Ülenurme vallas alkoholi tarvitanuna sõiduautot ning lisaks ületas lubatud sõidukiirust vähemalt 35 km/h. Pühapäeval toimetati juht otsejoones arestimajja, kus ta veetis kohut oodates kaks päeva.

Mehele mõisteti karistuseks kokku 10 arestipäeva – nendest kaks oli ta kandnud ning ülejäänud kaheksa arvestati ümber ühiskondlikult kasuliku töö tundideks. Ka peatati mehe juhtimisõigus kolmeks kuuks. Lauril oli varasemast üks kehtiv karistus kiirusületamise eest.

Kohtus oli täna ka Maaris, kellel täitus karistuse vastuvõtmise päeval 34. eluaasta. Tema tabas politsei Tartus Riia tänaval kiirust ületamas vähemalt 42 km/h. Mehel oli peatatud juhtimisõigus varasemalt samalaadse toime pandud rikkumise eest. Kokku on Maaris sel aastal kolmel korral kõrvaldatud juhtimiselt liigsuure ja lubatut ületava sõidukiiruse pärast. Kohus määras talle karistuseks 12 arestipäeva.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar ütles, et autojuhid, kes Lõuna-Eestis pühade eel või ajal purjuspäi gaasipedaali tallama kipuvad, hulljulge kiirusega teisi ohtu panevad või ei oma vastava kategooria juhtimisõigust, saadetakse arestimajja.

«Võimalusel taotletakse neile karistusena arestipäevi ning raskete liiklusrikkumiste puhul on vägagi tõenäoline, et uljaste liiklusrikkujate sõiduvahendid kohtu otsusega konfiskeeritakse,» lisas Saar.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles