Ivo Suur jõudis meistrivõistlustel poodiumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupisõidus olid parimad Ivo Suur (vasakult), Rein Taaramäe ja Silver Schultz.
Grupisõidus olid parimad Ivo Suur (vasakult), Rein Taaramäe ja Silver Schultz. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna lähedal olnud Eesti meistrivõistluste grupisõidu võitis Cofidise meeskonna rattaproff Rein Taaramäe. Hõbeda võitis Silver Schultz ning pronksi sai Valgamaa noormees Ivo Suur.

"Võit kergelt ei tulnud, aga kõige raskem ka ei olnud. Reservi oli alles, kui pidanuks veel umbes 25 kilomeetrit sõitma," ütles Ivo Suur Valgamaalasele.

Tuntumatest nimedest oli täna kohal ka Tanel Kangert, kes oli sunnitud sõidu katkestama. Ivo Suur rääkis, et Kangert on tunnistanud, et võitu ta sel võistlusel ei ihalda. "Seepärast ei saanud teda ohtlikuks pidada," lausus ta.

Pronksmedali võit oli Suurele väga magus juba seetõttu, et treenida ei ole ta viimasel ajal eriti saanud. "Kui teised on siin jaanuarist saadik kilomeetreid kogunud, siis minul oli vaevalt 4000 kilomeetrit olemas," ütles ta.

Sportlased sõitsid 12,5 kilomeetri pikkusel ringil, mida tuli läbida 14 korda. Seega sõideti kokku 175 kilomeetrit.

Pärast neljandat ringi õnnestus peagrupist lahti rebida kaheksal mehel: Taaramäe, Erki Pütsep, Alo Jakin, Mihkel Räim, Ivo Suur, Silver Schultz, Timmo Jeret, Risto Raid. 12. ringil kiirendas Taaramäe ning sai kaasa Suure, Schultzi ja Raidi. Samal ajal Jakin kukkus ning hakkas üksi nelikut jälitama.

Viimasel ringil lükkas Cofidise proff võimsama käigu sisse ning sõitis teistelt eest. Finišisse jõudis Taaramäe uhkes üksinduses.

U23 vanuseklassi parim oli üldarvestuses kuuenda koha saanud Mihkel Räim. Hõbeda sai Räime järel lõpetanud Timmo Jeret ning pronks kuulus suure grupi finiši võitnud Martin Laasile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles