Abituriendid hakkavad eksamitulemusi nägema vaid internetis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ekk.edu.ee

Lähiajal võtab eksamikeskus kasutusele elektroonilised riigieksamitunnistused. See tähendab, et kooli lõpetades saab abiturient ainult lõputunnistuse ning kõik eksamitulemused on kättesaadavad vaid internetis, kust neid vajadusel välja saab printida.


Printimisvõimalus on lisatud peamisel seetõttu, et mõned tööandjad ja välismaa kõrgkoolid soovivad saada dokumente paberkujul. Eestis õppimiseks või töötamiseks piisab iseprinditud dokumendist, kuid välismaale minnes on vaja tunnistus kinnitada haridus- ja teadusministeeriumis.

Koolilõpetaja saab oma tulemustega tutvuda riigiportaali www.eesti.ee vahendusel, kus dokumendid on kinnitatud digitaalsete allkirjadega ning neil on samasugune õiguslik jõud kui vanasti paberil antud tunnistustel.

Muutus viidi läbi peamiselt seetõttu, et juba mitu aastat esitatakse sisseastumisdokumente kõrgkoolidesse peamiselt interneti vahendusel ning e-riigieksamitulemused teevad selle vaid lihtsamaks. Paberdokumente nõutakse harva ning seetõttu on tunnistuste üleviimine internetti loogiline samm, mis säästab keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles