Valgamaa laagrinoorte suve rikastavad vabatahtlikud välismaalt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Elmo Riig / Sakala

MTÜ AIESEC Eesti tõi sel suvel Valgamaal asuvasse HeadEst noortelaagrisse vabatahtlikud maailma eri paigust projekti „Noorus Otsustab“ raames.

Kuu aja jooksul töötavad seal vabatahtlikud Saksamaalt, Tšehhist,  Mehhikost ning Kasahstanist.

Noored töötavad antud  laagris kasvatajatena ning viivad läbi erinevaid töötube ja simulatsioone, mille abil püüavad arendada Eesti noorte ettevõtlikust rääkides neile ajajuhtimisest, meeskonnatööst, konfliktide lahendamisest, äriplaani koostamisest ja paljust muust.

Meie vabatahtlikud loovad laagritesse rahvusvahelise keskkonna, mistõttu soodustavad nad ka laagris olijate mõistmist erinevatest kultuuridest. Lisaks saavad noored laagrilised õppida vabatahtlike enda emakeelt ning praktiseerida inglise keelt.

„Kuna puudus noorte tööhõives ning eelarvamused teiste rahvuste suhtes on Eesti ühiskonnas suur probleem, siis hakkasime looma projekti "Noorus Otsustab" ketti, mida täiendame iga aasta vähemalt ühe lüliga. Sellel aastal kaasame oma tegevusse üksteist suvelaagrit üle-Eesti, kuhu lähevad 18 välismaalt pärit vabatahtlikku läbi viima erinevaid sessioone, mille eesmärgiks on arendada eesti noortes ettevõtlikkust ning mõistmist“ kirjeldab antud projekti juht Mirell Prosa selle vajalikkust meie ühiskonnale.

Korraga on kohal vähemalt kaks välismaa vabatahtlikku ning laagrid kestavad vahemikus 26.06 - 06.07 ning 09.07 - 20.07.

MTÜ AIESEC Eesti on maailma suurim tudengite poolt juhitav organisatsioon, mis tegutseb rohkem kui  110. riigis vahendades vabatahtlikke rahvusvahelistesse projektidesse või pakkudes erialast tööd välismaal. Projekti „Noorus Otsustab“ viiakse Eestis läbi juba teist aastat .

 
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles