Tuleval nädalal alustab ajateenistust üle 1600 noormehe

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valgamaalt asub ajateenistusse 51 noormeest

Järgmisel nädalal asub Kaitseressursside Ameti kutsel ajateenistusse üle 1600 noormehe. Valdav osa teenistusse asuvatest noormeestest on keskharidusega. Vabatahtlikuna asub juulis Kuperjanovi jalaväepataljonis ajateenistusse ka 5 naist. Valga maakonnast asub tuleval nädalal ajateenistusse 51 noormeest, kes hakkavad teenima Kuperjanovi jalaväepataljonis.

Noormehed asuvad ajateenistuskohustust täitma staabi- ja sidepataljonis, Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis, Kuperjanovi jalaväepataljonis ja mereväebaasis.

Juulikuise teenistusse kutsumisega alustavad teenistust ajateenijad, kelle ametikoht eeldab 11-kuulist ajateenistust ehk autojuhid, erialaspetsialistid, allohvitserid ja reservrühmaülemad.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus, mis annab põhiteadmised riigikaitsest ja õpetab tegutsema ühtse meeskonnana. Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Ajateenistuskohustuse täitmisele kutsutakse 3 korda aastas: jaanuaris, juulis ja oktoobris. Ajateenistusse kutsumine on plaaniline tegevus, mis toimub kaitseministri määruses ette antud mahus. 2013. aastal näeb määrus ette kokku 3191 kutsealuse ajateenistusse kutsumise. Vabatahtlikuna võib tänavu ajateenistusse asuda kuni 16 naist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles