Homsest on Euroopas odavam helistada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv
Mobiiltelefon.Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homsest, 1. juulist maksab Euroopa Liidu riikides ning Norras, Islandil ja Lichtensteinis helistamise kõneminut kuni 28.8 senti, mis on senisest 17 protsenti odavam.

Euroopa Liidu regulatsiooni järgi saab kõne vastuvõtmise tasu olla homsest kuni 8,4 senti minuti eest, mis on praegusest 12,5 protsenti soodsam. Operaator võib SMS-i eest küsida kuni 9,6 senti. Välismaal interneti kasutamise ühe megabaidi maksimaalne hind langeb juulist 35 protsenti 54 sendini.

Tele2 Eesti rändlusteenuste juhi Kristjan Viilmanni sõnul võtab Tele2 praegu kasutusele regulatsiooniga määratud tariifid ja plaanib ka edasist hinnalangetust.

“Regulatsioon tõstab operaatorite vastu usaldust ning seeläbi ka teenuse kasutust. Viimase kuue aastaga on välismaal helistamise hind langenud 50 protsenti ning kasutus tõusnud poole võrra,” ütles Viilmann ja lisas, et kõige enam on regulatsioon mõjutanud andmeside hinda.

Kristjan Viilmanni kinnitusel on koos tehnika ja võrkude arenguga sideteenused märksa odavamaks läinud ka näiteks Venemaal, mis küll regulatsiooni alla ei kuulu.

Tele2 osutab Eestis teenuseid ligi 510 000 kliendile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles