Millega jäi meelde Valga 425. sünnipäev?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smiltene tantsuansambel Ievina
Smiltene tantsuansambel Ievina Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korraldati palju kontserte ja sportlikke ettevõtmisi, laat ja raievõistlused, näidati öökino, demonstreeriti koeri, tantsiti simmanil.


Igale poole ei jõudnud mitte keegi, sest sündmused kattusid ajaliselt, olid põhimõttel igaühele midagi. Kes püüdis võimalikult palju näha, sel on ka palju mäletada. Kes valis kas või ühe ürituse, oli ikka linna sünnipäeva tähistamises osaline.

Ühel aktiivsel valgalannal vedas muljete kogumise kõrval veel ka materiaalselt -- tema sai laadalt osta Urmas Oti kirjutatud raamatu Fred Jüssist. Ja tasumiseks polnud isegi vaja mitte pangaautomaati minna, vaid tema rõõmuks ja üllatuseks sai maksta kaardiga.

Kahe üritusega laulupidu -- "Laula, laula, suukene" ja kontsert "Tantsi, tantsi, keeruta" -- tähistas 425aastane Valga ka Janis Cimze 195. sünniaastapäeva ja Cimze seminari 170. aastapäeva. Mõlema ürituse korraldamises ja Läti külaliste osalemises saadi abi projektist "Laulu- ja tantsupidude traditsiooni toetamine "Eesti-Läti piirialadel".

Projekti juhtpartneri MTÜ Euregio Pskov-Livonia Eesti sektsiooni esindus oli kohapeal, et veenduda raha sihipärases kasutamises.

Laulupeole toetuse saamiseks kirjutas projekti MTÜ segakoor Rõõm, rahvatantsukontserdi üks eestvedaja oli MTÜ Sõsarad.

Nii osutus ka praegusel majanduslikult kitsal ajal siiski valgalastele ja valkalastele -- Cimzele mõeldes paljudele teistelegi meie kummastki riigist -- olulisi tähtpäevi meeldejäävalt tähistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles