Valgamaa vabatahtlik kogub raha Kolumbia lastekodu heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekodu poisid söögisaalis.
Lastekodu poisid söögisaalis. Foto: Erakogu

Selle aasta veebruarist pooleks aastaks Kolumbiasse vabatahtlikuks läinud endine Puka noortejuht Siiri Liiva tahab oma vabatahtliku teenistuse lõpuks luua Alma de Niño lastekodusse kunstinurga. Et sinna vahendeid ja materjale muretseda, on ta asunud koguma raha heategevuskampaaniagaga «Liblikaid Alma de Niño lastelt».


Tänaseks on 26aastane Valgamaalt Pukast pärit noortejuht töötanud ligi neli kuud Alma de Niño lastekodus, mis asub Mesitas del Colegio nimelises väikelinnas 60 kilomeetri kaugusel Kolumbia pealinnast Bogotást.

Linna kahes lastekodus elab kokku ligi 100 last. Neist suurem osa on hüljatud, väärkoheldud või raske sotsiaalse taustaga.

Liiva soovib, et kunstinurk jääks alles ka pärast tema vabatahtliku teenistuse lõppu. «See mõte sai alguse ühest spontaansest värvisessioonist aprilli lõpus, mille järel panime poiste joonistatud pildid söögisaali seinale üles. See mõjus silmnähtavalt positiivselt laste enesehinnangule,» selgitas Liiva.

Kunstinurga eesmärk on aidata lastel erinevate kunstistiilide kaudu väljendada oma tundeid ja mõtteid, aidata neil võidelda igavuse vastu ning vähendada agressiivsust ja apaatsust, mis lastekodus oleval lapsel sageli tekib. Kuna kohalikul organisatsioonil ei ole piisavalt raha, et projekt ellu viia, otsustaski Liiva algatada heategevuskampaania Eestis.

«Projekti eelarve on 3 029 554,50 peesot, mis on Eesti rahas 16 286 krooni,» selgitas vabatahtlik. Selle summa sees on ruumi renoveerimine ja kunstitarvete ning õppevahendite muretsemine lastekodule.

«Kuna heategemiseks ei pea me ootama päevagi, kutsun kaasmaaslasi haarama kinni hetkest ja andma oma väikene osa kunstiprojekti elluviimiseks,» rääkis Liiva.

Kuidas aidata kaasa projekti «Liblikaid Alma de Niño lastelt» elluviimisele, sellest saab lähemalt lugeda kampaania kodulehelt http://liblikaid.wordpress.com.

Puka endine noortejuhi saatis Kolumbiasse MTÜ Continuous Action. Liiva teenistus lõpeb juuli lõpus ja tema tegemistega saab tutvuda ajaveebi «Minu Kolumbia» vahendusel, mis asub aadressil http://minukolumbia.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles