Kuhu küll need kauplused jäävad?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uksed sulgenud Käsitöökelder pole paraku ainus kauplemisasutus, mida Valgas enam ei ole. Hiljuti on siin tegevuse lõpetanud näiteks ka Walking, A&G ning päevitussalong Päikesekiir.
Uksed sulgenud Käsitöökelder pole paraku ainus kauplemisasutus, mida Valgas enam ei ole. Hiljuti on siin tegevuse lõpetanud näiteks ka Walking, A&G ning päevitussalong Päikesekiir. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Uudiseid uksi sulgevatest kauplustest kuuleb Valgas liigagi tihti. Valgamaalasega rääkinud valdkonna spetsialistid tõdevad, et asi on ostjate väheses hulgas ja nende kõhnas rahakotis.

MTÜ Käsitöökelder juhataja Mai Norman sõnas, et Käsitöökeldri inimesed proovisid kõike, et mitte uksi sulgeda, ent poekest see ei päästnud. «Eks põhiline probleem on rahapuudus. Rendid on kõrged, käsitööpood ei suuda end sel kujul toimima panna,» ütles Norman.

Käsitöökeldril tuli oma 35 ruutmeetri suuruste kaupluseruumide eest tasuda 130 eurot kuus, sellele lisandusid kommunaalmaksed. «Valgas on ikka turiste vähem kui näiteks Otepääl,» sõnas ta ja tõdes, et kui inimesi käib vähe ja ruumide eest makstav summa kopsakas, kipubki kitsikus kergelt tulema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles