Leigol tuleb Neeme Järvi meistriklass ja kõlab Pink Floydi muusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heino Käos/Arhiiv

Valgamaal toimuv Leigo Järvemuusika on jõudnud oma 12. verstapostini, pakkudes sel aastal oma külalistele parimaid kodumaiseid esinejaid, teatasid korraldajad.


14. ja 15. augustil toimuva Leigo Järvemuusika kava on ka käesoleval aastal põnev ja üllatusteküllane, tuues kuulajateni eelkõige parima valiku Eesti enda artistidest. Tavapäraselt on Leigo Järvemuusika kahest päevast üks pühendatud levimuusikale ning teine klassikalisele muusikale.

Levimuusikapäeval, 14. augustil astuvad järvelavadel publiku ette vaieldamatud rahva lemmikartistid. Jäääär, kel äsja valminud oma uus album, millest üks osa valmis just Leigol, on oma seltskonda võtnud ka ühe hinnatuima Eesti meeshääle Riho Sibula.

Leigol kõlavad Jääääre esituses kauneimad ja eestlaste poolt läbi aegade armastatuimad emakeelsed lood, mis räägivad loodusest, isamaast ja armastusest. Ilusate Eesti lugude projektis osalevad ka Siiri Sisask, Bonzo ja Evelin Samuel.

Augustikuu õhtuhämaruses jätkab vaieldamatult üks edukamaid Eesti naislauljaid läbi aegade. Maarja laulab oma soolokontserdil koos orkestri ja bändiga laule oma muusikukarjääri erinevatest perioodidest, mis teeb Maarja noorusest hoolimata silmad ette nii mõnelegi vanemale artistile.

Õhtu naelaks on aga kahtlemata Leigo Järvemuusika ainulaadne erikontsert, millega avaldatakse austust rokkmuusika ikoonistaatusesse tõusnud, surematu Pink Floydi loomingule. Laval on suur bänd Eesti parimatest rokkmuusikutest. Solistidena astuvad üles Riho Sibul, Kaire Vilgats, Mikk Tammepõld, Vaiko Eplik ja Bonzo.

15. august on Leigol aga klassikalise muusika päralt. Eelmisel aastal toimunud suurejooneline Järvide perekonna etteaste jättis sügava mulje ja palju häid mälestusi nii kuulajatele kui esinejaile endile ning sel aastal on Neeme Järvi tagasi Leigol, olles kogu klassikalise muusika päeva kunstiline juht ning tuues Leigole ka oma meistriklassi õpilased.

Kogu maailmas tunnustatud maestro meistriklassi õpilased teevad oma eksamitöö, juhatades klassikapäeval Eesti Noorte Sümfooniaorkestri kammerkoosseisu.

Leigo Järvemuusikal on hea meel kutsuda 14. ja 15. augustil kõiki muusikasõpru taas kord kaunile Lõuna-Eesti kuppelmaastikule, saamaks osa 12. Leigo Järvemuusikast.

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles