Metsaomanikud haaravad fotoaparaadid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Eesti Erametsaliit korraldab metsaomanikele foto- ja jutukonkursil «Pärandkultuur minu metsas», mis kestab 1. augustini.

Korraldajate sõnul on eesmärk jäädvustada metsades leiduvaid pärandkultuuriobjekte, kuid mitte ainult – konkursi mõte on otsida pildis ja sõnas metsaomanikuks olemise tähendust. Tänavuse kultuuripärandi aasta puhul kutsutakse metsaomanikke üles tegema oma metsas suvist ringkäiku ja seda pildis ning sõnas jäädvustama.

Konkursile palutakse saata fotosid, millel on jäädvustatud tähendusrikas hetk ja südamele armas või mõtlemapanev paik pildi autori kodumetsas. Oodatakse ka lugu, mis aitab pildil olevat lahti mõtestada.

Palutakse juurde lisasa selgitus, miks jäädvusti just see paiga ja hetk, miks pildil kujutatu on autorile oluline ja tähendusrikas. Samuti info, millised on olnud metsas senised avastused ja leiud, mis jutustanud möödunud aegadel samas paigas toimunud tegevustest ning inimeste ellusuhtumisest.

Veel tuleks igal konkursil osalejal vastata järgmistele küsimustele: «Milline on Teie tegevuse jälg metsas? Millisena tahaksite metsa jätta oma järeltulevatele põlvedele? Milline on Teie kodutee metsa? Mis teeb Teie metsast selle »oma« ja kordumatu?»

Täpsem info konkursi kohta on Eesti Erametsaliidu kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles