Paljude omavalitsusjuhtide töötasu jääb alla tuhande euro

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti vallavanematest ja linnapeadest saab kõige madalamat töötasu Eesti väikseima omavalitsuse, Tartumaale jääva Piirissaare vallavanem Siim Avi.

Riigi Teatajas avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonidest selgub, et Avi töötasu on 545 eurot ja 81 senti.

Eesti omavalitsusjuhtidest saab kõige kõrgemat palka Tallinna linnapea Edgar Savisaar,kelle töötasu on 3286 eurot.Üle 3000 euro teenib ka Tartu linnapea Urmas Kruuse, kelle töötasu on 3195 eurot.

Põlva linnapea Georg Pelisaare töötasu on 1710,Valga linnapeal Kalev Härgil 1943 eurot. Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg teenib 1100 eurot kuus.

Tartumaa Meeksi vallavanema Aleksandr Suvorovi töötasu on 807 eurot ning sama maakonna Peipsiääre vallavanema Niina Baranina töötasu 829 eurot. Baranova saab ka tööstaaži eest lisatasu 125 eurot.

Ida-Virumaa Püssi linnapea Enno Mägari töötasu on deklaratsiooni kohaselt 830 eurot, Viljandimaa Kõo vallavanema Tarmo Riiski palk 936 eurot, Valgamaa Õru vallavanema Andres Pallosoni töötasu 960 eurot, Raplamaa Kaiu vallavanema Ülle Kiviste töötasu 976 eurot ning Saare maakonna Ruhnu vallavanema Aare Sünteri palk 990 eurot ja 63 senti.

Pärnumaa Surju vallavanem Jaanus Männik, Tartumaa Võnnu vallavanem Tõnu Muru ning Ida-Virumaa Tudulinna vallavanem Andrus Toss saavad palka võrdselt 1000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles