Mõisapargis lõppesid suured heakorratööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööde käigus puhastati välja mõisa härrastemaja varemed.
Tööde käigus puhastati välja mõisa härrastemaja varemed. Foto: Raili Uustalu

Taheva mõisapark sai heakorrastustööde tulemusel kauni ilme. Varemed on nüüd paremini eksponeeritud ja pargi ruumiline ülesehitus taastatud.

Vallavanem Monika Rogen­baumi sõnul sai tehtud hulk vajalikke töid: üksikud langetatud puud järgati ja veeti välja, tehti puuvõrade hoolduslõikust, juuriti ja freesiti kände, toestati puude harusid. Lisaks noorendati põõsastikke ja piirati nende kasvuala, koristati rämpsu ja risu puuviljaaiaga piirneval pargialal, puhastati välja varemed ja avardati vaadet.

«Pargialal ohjeldati võsastumist ning seemnetekkeliste puude levikut, niideti trimmeriga rohualad ja metsateed. Lisaks puhastati võsalõikuritega metsateede ääred, heakorrastati nõlvad ning tehti ära mullatööd maapinna tasandamiseks ja haljastustööd rohupindade parandamiseks,» loetles vallavanem. Metsapargi ala koristati kuivanud okstest ja lamapuidust, tehti ka valikraiet kuivanud või väheväärtuslike puude seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles