Töövõimetusleht muutub elektrooniliseks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Sotsiaalminister allkirjastas ravikindlustuse seaduse ning töötervishoiu ja tööohutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega muudetakse töövõimetuslehe väljakirjutamine ning selle tööandjale ja haigekassale esitamine elektrooniliseks.

Sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnul kiirendab uuendus töövõimetushüvitiste laekumist inimesele.

Lisaks vähendab see tema kinnitusel töövõimetuslehtede väljakirjutamisega seotud kulusid, võimaldab tööandjatel vabaneda paberil töövõimetuslehtede haigekassale esitamise kohustusest ning vähendada seeläbi andmete esitamisel posti- ja ajakulu.

Suurenema peaks ka töövõimetuslehtede väljakirjutamise ja haigekassale esitamise süsteemi läbipaistvus ja esitatavate andmete kvaliteet. Elektroonilise töövõimetuslehe rakendamine kaotab võltsimise võimaluse, sest andmeid saavad haigekassale esitada vaid selleks volitatud isikud.

Töövõimetuslehe võib edaspidi välja kirjutada paberil vaid juhul, kui objektiivsetel põhjustel ei ole võimalik andmeid elektrooniliselt haigekassa ravikindlustuse andmekogusse edastada.

Eelnõu esitatakse eelnõude infosüsteemi EIS kaudu kooskõlastamiseks ministeeriumitele ja arvamuse avaldamiseks haigekassale, haiglate liidule, perearstide seltsile, arstide liidule, naistearstide seltsile, hambaarstide liidule, ämmaemandate ühingule, tööandjate keskliidule, patsientide esindusühingule ja patsientide nõukojale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles