Laagrid on popid raskuste kiuste

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batuut.
Batuut. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Üks aktiivsemaid ning populaarsemaid suve veetmise viise on noorte seas laagrites ja malevates käimine. Kõigile paraku kohti nendesse ei jagu.


Suvistesse laagritesse on varasematel aastatel sattunud eelkõige just need noored, kellel ka varem laagrikogemusi olnud, sest laagripisik on visa kaduma. Muidugi oleneb arvamus isiklikust kogemusest, sest kindlasti ei soovi see, kellel ebameeldiv kogemus seljataga, uuesti laagrisse minna.

Sel aastal on aga laagritesse soovijate hulk tavalisest suurem, suur tung on malevatessegi. Teatakse, et töö leidmine on keeruline, sest ka paljudel täiskasvanutel pole teenistust ning noori soovitakse tööle võtta veel vähem.

SA Õpilasmalev rühmades saavad osaleda vaid Tallinnas elavad noored, kuid paljud piirkonnad korraldavad ka ise malevaid ning nende juhtide kontaktandmed on antud SA Õpilasmalev kodulehel.

Eesti õpilasmalev (EÕM) hõlmab 29 piirkonda ning igal soovijal on võimalus saada vastavat infot ka kohalikust omavalitsusest.

Tallinna noortele mõeldud kaks malevat tegutsevad Valgamaal Hummulis, korjates seal maasikaid ja herneid.

Valga noortel on võimalus osaleda Lõuna politseiprefektuuri korraldatavas malevas, mille kontaktisik on Ly Brikkel.

Valga gümnaasiumi 11.a klassi õpilasel Laura Jüriojal on seljataga juba mitu laagrikogemust. «Ma olin suhteliselt noor, kui laagris käisin ega teadnud malevatest veel eriti midagi,» põhjendab ta oma valikut.

Maleva vastu räägib tema arvates ka see, et tihtipeale on saadav palk väiksem kui osalemistasu. «Läheks ka see aasta laagrisse, kuid kahjuks on põnevaimatel vanusepiirangud peal,» on neiu kurb.

Valgamaa noortelaagrid

UUE PEEDU
Puide külas, Hummuli vallas
Päeva maksumus: 240/285 kr
Vanus 7–14 a

VESKI
Vana-Otepääl
Päeva maksumus: 195/240 kr
Vanus 7–16 a

PIIRI
Sangaste vallas
Päeva maksumus: 210/255 kr
Vanus 7–18 a

KALEVI MADSA PUHKEKÜLA
Sihval
Päeva maksumus: 185/230 kr
Vanus 10–19 a

Allikas: www.noortelaagrid.edu.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles