Puka vallavolikogu võib osutuda teovõimetuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka vallavolikogu peab istungeid vallakeskuse rahvamajas.
Puka vallavolikogu peab istungeid vallakeskuse rahvamajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 18. juulil toimuma pidanud Puka vallavolikogu istung, kus muu hulgas pidi arutlusele tulema Aakre piirkonna soov ühineda Rõngu vallaga Tartumaal, jäi ära, kuna opositsiooni hinnangul on volikogu tegutsemisvõimetu.

Nimelt ütleb kohaliku omavalitsuse korralduse seadus, et kui volikogu pole kahe kuu jooksul volikogu esimehe ametist vabastamisest arvates valinud endale uut esimeest, on ta muutunud tegutsemisvõimetuks.

Puka vallavolikogu endine esimees Heldur Vaht otsustas sel kevadel esinduskogu juhi kohustused maha panna. Tema volituse lõpetasid selle aasta 26. aprillil.

Volikogu 27. juuni istungil valiti uueks volikogu juhiks senine aseesimees Kalle Põldmägi. Ent nagu rõhutas täna Puka rahvamajja kogunenud vallavolikogu liikmetele volikogus opositsiooni kuuluv parteitu Andrus Looskari, jäädi uue esimehe valimisega mõni päev hiljaks. Seega on tema hinnangul õigustühised ka kõik volikogu 27. juuni istungil vastu võetud otsused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles