Karuputkega käib üha vihasem võitlus

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Looduskaitsebioloog Margus Muts kinnitas, et Valga-, Võru-, ja Põlvamaal on võimalus mürgiseid karuputkeid kohata tunduvalt väiksem kui näiteks Viljandimaal, Harjumaal ja Virumaal, kus kolooniaid kordades rohkem.
Looduskaitsebioloog Margus Muts kinnitas, et Valga-, Võru-, ja Põlvamaal on võimalus mürgiseid karuputkeid kohata tunduvalt väiksem kui näiteks Viljandimaal, Harjumaal ja Virumaal, kus kolooniaid kordades rohkem. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Asjatundja sõnul on 11 Eesti maakonnas karuputkega kaetud hektareid rohkemgi kui Valgamaal. Küll aga vajab ka siinmail tänavu tõrjet mullusest suurem ala.

Võõrliikidega kaetud hektarite poolest on putke vähem vaid Põlva-, Võru- ja Hiiumaal. «Valgamaal tõrjutakse karuputke võõrliike tänavu 31 hektaril. Eelmisel aastal vajas maakonnas tõrjet 21 hektarit,» rääkis keskkonnaameti looduskaitseosakonna karuputketõrje projektijuht Madli Linder.

Põlva-Võru-Valga regioonis tõrje korraldamisega tegelev keskkonnaameti looduskaitsebioloog Margus Muts ütles, et Valgamaal on kõige vihasem kolle Korijärvel. «Seal tehakse juba mitu aastat tõrjet ja päris lahti pole veel saadud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles