Kolm ametit kontrollisid värske aedvilja päritolu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajandusamet, veterinaar- ja toiduamet ning tarbijakaitseamet kontrollisid koostöös turgudel pakutava värske puu- ja köögivilja päritolu.

Kontroll näitas, et kõige rohkem eksitakse seaduse vastu Tallinna ja Narva turgudel. Lisaks toimusid ühiskontrollid Pärnu, Tartu, Rakvere, Võru ja Valga turul.
Kartuli osas tuvastati kolm suuremat rikkumist: kaks Talinna turgudel ja üks Tartus.

Põllumajandusameti taimetervise osakonna juhataja asetäitja Ülle Metsman ütles Valgamaalasele, et ajal kui Valga turul kontrollimisi teostati, müüsid seal kartulit ainult kohalikud tootjad. "Nad on taimetervise registrisse registreeritud ja mingisuguseid rikkumisi tuvastatud ei ole,« kinnitas ta.
Värske puu- ja köögivilja ning marjade müüjaid kontrolliti kokku 96. 59 neist olid talunikud ja väikeaiapidajad, kes turustasid omakasvatatud aiasaadusi, sealhulgas maasikaid, kurke ja herneid. Selgus, et valdavalt on Eesti tootja esitatavate nõuetega kursis, toodete kvaliteedi osas etteheiteid teha ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles