Hajameelsete õlekõrs: kaotsi läinud asi võib heal juhul politseis hoiul olla

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga politseijaoskonnas ootab omanikke hulk jalgrattaid.
Valga politseijaoskonnas ootab omanikke hulk jalgrattaid. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Mida teeksite, kui leiaksite maast kaotatud eseme? Valgamaalane uuris, kuidas oleks kõige õigem toimida ja kui palju leitud kraami praegu Valga politsei juures hoiul on.

Valga politseijaoskonna politseileitnant Robert Kõvask ütles, et paljudele politseisse toodud asjadele ei tuldagi järele. Politsei hoiab leidusid ühe aasta ning seejärel annab need kohalikule omavalitsusele, kes nendega oma äranägemise järgi edasi toimetab.

Kõvask rääkis ka, mida teha, kui keegi leiab kaotatud eseme. «Inimene peaks selle viima lähimasse politseijaoskonda või kui selleks pole võimalust, teatama leiust politseile telefoni teel. Sellisel juhul lepitakse kokku, kus ja kuidas leid üle antakse. Kui väärtus on alla 50 euro, võib leidja seda enda käes hoida, kuid ta on kohustatud seda tegema leiu säilimist tagaval viisil,» ütles politseileitnant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles