Tooni annavad mustlastants ja õhinapõhine lastetoetus

, Valga linnavalitsuse sotsiaalabiameti juhataja (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeli Tuubel
Meeli Tuubel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavust kevadsuvist tegevust Valga sotsiaalabi rindel on iseloomustanud pidev selgitamine, miks on Valga linn kutsunud siia elama sadadesse ulatuva arvu mustlasrahvusest peresid. Samuti küsitakse, miks riik lastetoetuse tõstmise nime all jagab vaid kehvemal järjel peredele tibatillukest raha – vajaduspõhise peretoetuse nime all 9,59 eurot lapse kohta – ja sedagi pärast mahukat taotlusprotsessi.

Napi lastetoetuste lisa ja selle ebamõistliku taotlemise kohta tuleks selgitust küsida valitsuserakondadelt. Omavalitsuste sotsiaaltöötajad on siin vaid käsutäitja rollis, kelle sõna ei võetud kuulda seaduse tegemise ajal.

Ometigi ütlesid sotsiaaltöötajad juba toona, et kuigi lastetoetuse tõstmine on hea ja oodatud, siis 9,59 euro saamiseks ei ole ilus peresid jooksutada oma sissetulekupaberite ja avaldustega omavalitsusse ja nii neli korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles