Holland: sammulugejatega lehmad ja kanepil siblivad kanad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandit väisanud paarkümmend Valgamaa põllumeest tutvusid reisil kohalike talunike tegemistega. Saadi hulk uusi mõtteid ja kogemusi ning nähti palju põnevat, mida edaspidi endi tegemistes rakendada.
Hollandit väisanud paarkümmend Valgamaa põllumeest tutvusid reisil kohalike talunike tegemistega. Saadi hulk uusi mõtteid ja kogemusi ning nähti palju põnevat, mida edaspidi endi tegemistes rakendada. Foto: Erakogu

Et näha maailma ja saada ideid, võtsid maakonna põllumehed hiljuti ette reisi Hollandisse. Taludes nähtu pakkus mõtteainet, muljet avaldas kohalike külalislahkus ja avatus.

Valgamaa Põllumeeste Liidu juhi Jaan Bachmanni sõnul osalesid kuuepäevasel reisil maakonna 20 põllumeest ja konsultanti. Lennukiga sõideti Riiast Amsterdami ja sealt bussiga umbes 150 kilomeetri kaugusel asuvasse Groningeni provintsi, kus külastati tootmistalusid, muuseume ja mõisaid. Oma silmaga nähti ära ka Punt van Reide polder ehk üleujutuste eest tammistatud kuivendatud maa-ala.

Esmalt külastati 1990. aastal asutatud kitsekasvatuse talu, mille rajas endine põllumajandusajakirjanik. Majapidamises oli 800 lüpsikitse ning maad 30 hektarit. Talu omanikult José Ruedalt, kes põhjalikult valgamaalastele talu tegemisi tutvustas, saadi teada, et kitselt saadakse aastas keskmiselt 1250 liitrit piima ning neid lüpstakse kaks korda päevas karussell-lüpsiplatsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles