Laagrilised käisid järvel mõrdu nõudmas ja maiustasid hiigelmustikatega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalalaagris osalenud Heiko Viks (vasakult), Timmo Loorman ja Laura Rämman Marjasoo talu mustikasoos maiustamas.
Kalalaagris osalenud Heiko Viks (vasakult), Timmo Loorman ja Laura Rämman Marjasoo talu mustikasoos maiustamas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võrtsjärve kalalaagris õppisid lapsed tundma kalu ja veetaimi, käisid kalastamas ning koos kaluriga mõrdu kontrollimas. Ei puudunud ka tavaline laagrimelu: ujumine, mängud, võistlused.

Valgamaalase reporter ja fotograaf leidsid neljapäeva hommikupoolikul kalalaagrit külastades lapsed marjasoost, mustikatega maiustamas. Marjasoo talu oli laagrilised kutsunud kultuurmustikaid mekkima. «Küll on suured ja magusad marjad! Suu ja sõrmed ei saagi siniseks,» oli kuulda imestushüüdeid.

Võrtsjärve õppekeskuse spetsialisti, kasvataja Meelis Kase sõnul osales kalalaagri neljapäeval lõppenud esimeses vahetuses kakskümmend 11–13aastast õpilast, neist 16 poisid. Õppekeskus on viiel suvel keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toel laagrit korraldanud. «Tänavu on kuues kord,» nentis Kask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles