Metsaülikool toob kokku tuntud esinejad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaülikool Käärikul
Metsaülikool Käärikul Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Selle aasta Metsaülikool toimub 7.–11. augustini teemal «Kriis kapitalismis – mis see minu asi on?». Arutluse alla võetakse seekord Eesti majandusareng ja -ideoloogia, toidu tootjate toimetulek, ühiskonna edukus, kõrg- ja kutseharidus, ettevõtte sotsiaalne vastutus, inimvara ja palju muud, andsid teada korraldajad.

«Iseseisev Eesti on toiminud juba pikka aega, mistõttu on paras hetk keskenduda majandamisele laiemalt. Majandus ei ole üksnes midagi suurt ja keerulist, kus esinevad tundmatud võõrsõnad, ja need, kel keskkooli matemaatika oli alla viie, ei peaks üldse kaasa rääkima,» kommenteeris Triin Käpp selleaastast Metsaülikooli.

«Majandus on meie igapäevane toimetamine, see on osa meie igapäevastest valikutest ja lähtub igaühe väärtushinnangutest,» lisas ta.

Metsaülikoolis jagavad lektoritena oma mõtteid Priit Perens, Ardo Hansson, Robert Kitt, Raul Eamets, Margit Sutrop, Mart Raukas, Marju Lauristin ja paljud teised. Lisaks päevastele loengutele ja paneeldiskussioonidele on osalejatel võimalus aktiivselt kaasa mõelda ja rääkida hommikustes mõttekodades ning tulla välja lahendustega «Avatud ruumis».

Õhtuti on võimalus vestelda lõkke ääres ja käia saunas. Selle aasta programmi algab Mare Taagepera mälestuspingi avamisega, mis omakorda sümboliseerib Metsaülikooli jätkusuutlikkust. Viimasel õhtul toimub ka traditsiooniks saanud metsaball.

Nelja augustipäeva kestel Käärikul võtab Metsaülikool arutluse alla Eesti jaoks olulised teemad. Metsaülikool toob kokku oma ala spetsialistid, üliõpilased, teadlased, lektorid ning kodanikuühiskonna aktiivseid kaasamõtlejaid. See on korraldajate kinnitusel koht, kus usaldusel põhinevas õhkkonnas on kõigil võimalus kaasa rääkida ning kus igaühe arvamust austatakse.

Metsaülikool kannab endaga kaasas ligi 40aastast traditsiooni, mis sai alguse Kanadas Kotkajärvel 1967. Eestis toimus esimene Metsaülikool 1989. aastal Käärikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles