Esimesel poolaastal juhtus 2029 tööõnnetust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Küllike Rooväli / Postimees / Scanpix

Tööinspektsiooni andmetel juhtus tänavu esimesel poolaastal Eestis 2029 tööõnnetust, millest 1635 lõppes kerge ning 385 raske kehavigastusega, õnnetuse tagajärjel suri üheksa töötajat, andis teada inspektsiooni teabeosakonna avalike suhete peaspetsialist Sander Sõõrumaa.

Täpsustamisel on tema teatel 87 juhtumi asjaolud, millest kaks lõppes surmaga.

Valgamaal registreeriti inspektsiooni teabespetsialisti Kaja Tamme andmetele tänavu esimese kuue kuuga 27 tööõnnetust, millest neli olid raske tervisekahjustusega. Eelmise aasta samal perioodil registreeriti 26 tööõnnetust, millest raskeid oli kaheksa. Seejuures on käesoleval aastal Valgamaal registreeritud juba kolm rünnet politseinike vastu, kes said rünnakus vigastada.

Üle-eestiliselt põhjustas kõige sagedamini ehk neljandikul juhtudest õnnetuse kukkumine, libastumine või komistamine. Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisbergi sõnul tundub liikumine ohutu tegevusena ja seetõttu ei pöörata piisavalt tähelepanu liikumisteedele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles