Päästjad lõpetasid väidetavalt vee alla jäänud poisi otsingud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Neljapäeval, 8. augustil kella 13.47 ajal sai päästeameti häirekeskus teate, et Tõrvas Ujula tänava piirkonnas Vanamõisa järve ääres on umbes 15aastane noormees vette hüpanud, kuid pole vee peale tulnud.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik ütles ajalehele tund pärast väljakutset, et kaks ujuvat daami märkasid, kuidas noormees hüppas vette, kuid pinnale ei tulnud. Päästetööde juht kinnitas Valgamaalase reporterile, et noormees hüppas vette lastebasseini ligidal asuva silla pealt.

Daamid informeerisid võimalikust uppumisest järve ääres tööl olnud vetelpäästjaid, kes omakorda teatasid sellest päästeametile.

Pinnaltpäästjad alustasid vette hüpanud noormehe otsinguid õige varsti pärast seda, kui päästeameti häirekeskus väljakutse sai, kuid uppunud noormeest ei leidnud. Umbes kaks tundi väldanud otsingud lõpetati pärast poolt nelja.

Otsingute lõpetamist põhjendas päästetööde juht sellega, et järv on küllaltki sügav – sügavaimad kohad ulatuvad viie meetrini – ning pinnaltpäästjatel pole tehnikat, millega võimalikku surnukeha leida oleks võimalik.

Ta kinnitas 15.45 ajal, et endiselt pole võimalik täpselt öelda, kas tegu on tõsise väljakutse või valehäirega. Samas polnud kaldalt pole keegi rannavalvele või päästeametile teatanud, et mõni järveäärses rannas viibinud nooruk oleks kadunud. Ka pole keegi leidnud rannast esemeid, mis võimalikule uppujale kuuluda võiksid. Õnnetuse ajal viibis rannas rohkesti rahvast – sadakond inimest.

Kuna päästeameti otsingud tulemusi ei andnud, pöörduti politsei poole. Kuna vahepeal olukorras lõplikku tõde ei selgunud, jätkasid reede hommikul otsinguid tuukrid. Reedel kell 13.30 kinnitas politsei pressiesindaja, et ka nende otsingud tulemusi ei andnud ja need lõpetati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles