Otepää kodanikud lõid valimisliidu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margit Prede
Margit Prede Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eile, 8. augustil peetud koosolekul otsustasid kodanikeühenduse Otepää Kodanik liikmed moodustada valimisliidu. Nad valisid nimekirja esinumbriks Kuldar Veere ning kinnitasid programmi põhipunktid.

«Otepää Kodanik usub, et avatud, aus ja kodanikke kaasav poliitika on võimalik,» ütles Veere. «Selle saavutamiseks oleme otsustanud kandideerida kohalikel valimistel ja soovime võtta vastutuse Otepää paremaks muutmiseks.»

Ühendus Otepää Kodanik loodi mõne kuu eest. See on erakondade ülene kodanikuliikumine. Et selgitada välja Otepää vallakodanike tegelikud vajadused, mured ja ootused, küsitlesid kodanikualgatuse liikmed enam kui kolmesadat leibkonda ning korraldasid rahvaküsitluse tulemusete aruteluks 23. mail Otepää rahvakogu.

«Valimisprogrammi koostamisel lähtusime just nendest ettepanekutest, mille üle arutasime rahvakogul,» ütles Margit Prede. «Kandideerimisele pole alternatiivi, sest isegi läbiviidud rahvaküsitlus näitas, et üle 90% elanike arvates praegust vallavõimu elanike arvamus ja ettepanekud ei huvita.»

Valimisliidus on andnud nõusoleku kandideerida 17 elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles