Vallavolikogu liikmete arv väheneb

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää valla lipp
Otepää valla lipp Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vallavolikogu otsustas oma 27. juuni istungil oma sügisel valitava uue koosseisu liikmete arvu. Neid hakkab senise 19 asemel olema 15, andis teada vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

20. oktoobril 2013 on kohalike omavalitsuste valimised. Kohalike omavalitsuste volikogu valimise seaduse järgi peab uue koosseisu liikmete arvu määrama eelmise volikogu koosseis hiljemalt 90. päeval enne valimispäeva.

Volikogu liikmete arv määratakse rahvastikuregistri andmete põhjal, lähtudes elanike arvust valimisaasta 1. juuni seisuga. Seadus määrab, et üle 2000 elanikuga omavalitsuse volikogus ei saa olla vähem kui 13 liiget ja liikmete arv peab olema paaritu. Enam kui 5000 elanikuga peab volikogus olema vähemalt 17 liiget.

Vallavolikogu esimees Aivar Nigol sõnas, et tuli ka ettepanek määrata järgmise vallavolikogu koossseisuks 13 liiget. «Järgmise vallavolikogu liikmete arv – 15 liiget, selgus volikogus alternatiivhääletuse teel,» selgitas Nigol. «Väiksem volikogu koosseis tõstab volikogu liikme mandaadi väärtust.»

1. juuni 2013. a seisuga oli rahvastikuregistri järgi Otepää vallas 4062 elanikku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles