Hargla küla noored korraldavad Mustjõel kalapäeva

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta kalapäev Mustjõel
Möödunud aasta kalapäev Mustjõel Foto: Rasmus Onkel

Laupäeval, 17. augustil aset leidev «Mustjõe kalapäev 2013» on arvult teine, andis teada Rasmus Onkel Taheva vallast. Kui eelmisel aastal jagas kalapüügihuvilistele oma teadmisi õngitsemisest Harri Nurk ning vastavaid seadusi tutvustas keskkonnainspektsiooni ametnik, siis tänavu jagavad oma kogemusi Mustjõega huvilistele kaks kohalikku kalameest.

Pärast harivat osa Hargla maakultuurimajas on kõigil võimalus võistelda kalapüüdmises Mustjõel. Parimad selgitatakse välja eri vanuserühmades püügiülesandeid täites. Õhtu lõpeb autasustamise, uhhaa ja simmaniga.

Kalapäeva korraldavad Hargla küla noored koostöös Taheva vallavalitsuse ning kohalike ja kaugemate Lõuna-Eesti ettevõtjatega.

Mustjõe kalapäeva nime all tegutsevad noored harrastuskalapüügi entusiastid, kes juhivad tähelepanu valdkondadele, kus teadmatusest sooritatakse seaduste ja määruste kohaselt enim rikkumisi. Oma tegevusega soovitakse kaasa aidata harrastuskalapüügi arengule ühiskonnas, et teadvustada inimestele Eesti kalastiku säilitamise olulisust tulevastele põlvedele.

Kalapäev on suunatud 8–26aastastele noortele ning lastele ja nende vanematele, et tagada ja kinnitada olulisemad teadmised ja väärtused kalastiku olulisusest juba varases nooruses.

Päev koosneb õpitoast, püügivõistlusest ja õhtusest simmanist. Sel aastal keskendutakse õpitoas Mustjões elavatele kalaliikidele ning nende õngitsemisele. Kohalikud kalamehed, üks neist noor, teine elukogenum, räägivad ja tutvustavad Hargla tagust Mustjõe lõiku: püügipaigad ja nende valik; kalaliigid ning kuidas neid jahtida; alammõõdud ja välimuselt sarnastel liikidel vahet tegemine.

Praktilise poole pealt õpetatakse huvilistele rakenduste sidumist ja koostamist. Püügivõistlus toimub Hargla küla tagusel Mustjõe lõigul.

Täpsema info leiab Taheva avatud noortekeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles