Eesti õpilased hakkavad saama tasuta aiasaadusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Euroopa Komisjon kiitis heaks programmi, mille järgi hakkavad liikmesriikide kooliõpilased järgmisest õppeaastast saama tasuta puu- ja juurvilju.


Komisjon teatas teisipäeval, et tasuta aiasaaduste õpilastele jagamise programmiga ei ühinenud Euroopa Liidu (EL) liikmesriikidest vaid Soome, Läti ja Rootsi.

EL rahastab programmi 90 miljoni euro ehk 1,4 miljardi krooniga, samuti rahastavad seda omalt poolt programmiga ühinenud riigid. Eesti saab Euroopa Liidult kogumahust 0,3 protsenti ehk 4,5 miljonit krooni.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles mullu novembris pärast programmi skeemis kokkuleppimist ELi riikide vahel, et määrus on paindlik ja võimaldab Eestis jagada kohapeal kasvavaid puu- ja juurvilju.

Minister märkis, et skeemis on riikidele jäetud vabadus aiasaaduste jagamise rahastamise korraldamisel, mis võimaldab kaasata projekti ka eraettevõtteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles