Kutseõppekeskus kogub naabrite juures populaarsust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskuse puidutöötlejate rühmas õppima asuvad Läti noored saavad teadmisi ja oskusi mitmest valdkonnast, muu hulgas palkmajade ehitusest.
Valgamaa kutseõppekeskuse puidutöötlejate rühmas õppima asuvad Läti noored saavad teadmisi ja oskusi mitmest valdkonnast, muu hulgas palkmajade ehitusest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi dokumentide vastuvõtt Valgamaa kutseõppekeskusesse veel kestab, on vähemalt Läti noortele suunatud erialade osas oluline märk juba maas.

Nimelt oli selle nädala keskpaigaks laekunud juba 16 sisseastumisavaldust lätikeelses puidutöötlejate rühmas õppima asumiseks. Sellel erialal omandavad põhikooli lõpetanud noored kolme ja poole aasta jooksul teadmisi puusepa, palkmajade ehitaja ja tisleritöö erialal ning Valka gümnaasiumis saavad nad keskhariduse.

«Nüüd võib kinnitada, et see eriala tuleb meil kenasti täis. 15 noort on miinimum, mille puhul eriala õpetamine on majanduslikult tasuv ega toimu teiste erialade arvelt,» ütles kutseõppekeskuse direktor Laur Speek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles