Riigikontroll analüüsib korruptsioonialast olukorda Valga linnavalitsuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikontrolli audiitorid tutvusid Valga linnavalitsuses perioodi 1. jaanuar 2007 kuni 31. detsember 2008 dokumentidega.
Riigikontrolli audiitorid tutvusid Valga linnavalitsuses perioodi 1. jaanuar 2007 kuni 31. detsember 2008 dokumentidega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikontrolli audiitorid käisid kuu algul Valga linnavalitsuses kontrollimas, kuidas toimib linna asjaajamises korruptsioonivastane tegevus.


«Meie audiitorite hinnangul olid Valga linna esindajad põhjalikul ja üsna kaua kestnud suhtlemisel konstruktiivsed ja väga koostöövalmid, kinnitas Riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.



«Paljud audiitorite tähelepanekud võeti edasise tegevuse kavandamisel aluseks juba ootamata ära auditi lõpptulemuste valmimist. Millised need tähelepanekud olid, saab teada pärast  auditi lõpparuande valmimist,» lisas ta.



Linn luukere pärast pabistama ei pea


Mattsoni sõnul loodab Riigikontroll, et Valga linnaametnikud leiavad juba tehtud audititoimingute käigus antud soovitustes ja sügisel koostatava auditi lõpparuande soovitustes palju sellist, mida töökorralduse arendamisel kasutada.



«Riigikogu auditiga hinnati korruptsiooniriski maandamiseks loodud töökorraldust ning seadustes sätestatud tegevus-, töökoha- ja toimingupiirangute järgimist,» kirjeldas Valga linnapea Ivar Unt audiitorite tegevust.



«Lisaks materjalide läbivaatamisele vestlesid audiitorid linnavolikogu esimehe, linnapea, linnasekretäri ning rahandusameti juhatajaga,» lisas Unt.



Kontrollimine iseenesest linnavalitsuse tavapärast tööd tema sõnul ei sega. «Küll aga on ametnikel, kes Riigikontrolli audiitoritele vajalikke materjale kokku panevad või kontrollijatega vestlevad, kindlasti tavapärane töö sel ajal mingil määral häiritud,» tunnistas Unt.



Linnapea kinnitas, et linnavalitsusel midagi karta pole. «Ametnikud täidavad oma kohustusi püüdlikult. Kuid igasugused ettepanekud, kuidas oma tööd paremini teha, on alati teretulnud,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles