Tõrva neidudekoor kuulis tuuri katkestamisest raadiost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontsert.
Kontsert. Foto: Anniki Leppik/ Pärnu Postimees

Teisipäeval alanud ansambli Fix tuur «Jaanipäeval kõrgeks kasvab rohi» sai täna ootamatu lõpu. Planeeritud üheteistkümnest kontserdist sai antud vaid kaks.

Esimesel kontserdil Tartus oli Fixi mänedžeri Väino Landi sõnul 500, teisel kontserdil Raplas 300 inimest. «Publikuhuvi ei ole piisavalt, sellepärast katkestasime tuuri,» ütles Land.

Arvamuseavaldajatest osa ei pidanud õigeks, et esinemas oli nii kirju seltskond - kontserdil olid kaastegevad Birgit Õigemeel, Margus Vaher ja Tõrva neidudekoor. Osa on nördinud kõrgest piletihinnast - täispilet maksis 175 kr, sooduspilet pensionäridele 150 krooni.

Tõrva neiud said Rapla kontserdil teada, et kolmas kontsert, mis pidi toimuma 18. juunil Haapsalus jäetakse eelmüügist ostetud piletite vähesuse tõttu ära. Edasise kohta ei öeldud midagi. Täna, 18. juunil kuulsid nad raadiost, et tuur on katkestatud.

«Kahju. Meie teadsime, et Keila kontsert reedel tuleb. Eelmüügi järgi ei saa otsustada. Ilmad on nii heitlikud. Inimesed otsustavad viimasel hetkel,» rääkis Tõrva neidudekoori laulja Deivi Kivi.

Esimene kontsert oli Deivi sõnul kulgenud närvilises õhkkonnas, teisel oli olnud pingelangus ja kõik läinud hästi. «Tõrva kontsert oleks võinud ikka olla. Arutasime tüdrukutega ja üritame nüüd ise sel päeval Tõrvas midagi teha.»

Tõrva dirigent Maie Kala sai tuuri katkemisest teada apteegis ühelt lapsevanemalt. «Kuidas nii?» küsimusele vastas dirigent, et ei saa suhelda inimesega, kes temaga ei suhtle.

Pool tundi hiljem

Tõrva neidudekoori dirigent Maie Kala andis teada, et 26. juunil kell 21 Tõrva Tantsumäel väljakuulutatud kontsert tuleb kindlasti, kuid nüüd juba teisel moel.

«Oleme sel aastal igal pool väga palju esinenud, aga kodurahva ees mitte, kuigi see on meil kogu aeg plaanis olnud. Anname nüüd täismahulise kontserdi ja kutsume esinema ka neid, kellega oleme koos laval olnud. Evald Raidma tuleb meie kontsertmeistriks. Heli ja valguse tegemise jõudsime ka juba Tõnu Karpoviga kokku leppida.»

Koori plaadiesitlus tuleb juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles