Punane kukk tegi talus hävitustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõlliste vallas hävis tules kõrvalhoone.
Tõlliste vallas hävis tules kõrvalhoone. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna pärastlõunal jäi taluperemees Laatre külas ilma kogu mesilasinventarist, kui kõrvalhoone maha põles.

Teeääre talu peremees Taivo Täht vaatas muserdatult mahapõlenud hoonet, sõnades, et ta ei oska kindlalt öelda, millest põleng alguse võis saada. Ta oletas vaid, et võis olla kaks võimalust: kas tekkis elektrilühis või tuul kandis sädeme hooneni hoopis suitsulõõtsast, millega ta kõrvalhoone juurest mesilastarude juurde läks.

«Kõva tuul oli, ehk puhus sädeme sinna – ei tea, aidatrepil olid ka kuivad puidugraanulid ...» sõnas mees. «Olin umbes tund aega mesilaste juures. Kui tulin, oli üks sein leekides. Rabasin vett paagist ja proovisin visata, aga liiga kuum oli ning midagi ei saanud teha.»

Päästjad saabusid peremehe sõnul kohale umbes poole tunniga. Ametlikest andmetest selgub, et nii kaua päästjatel siiski ei läinud. Häirekeskusele tuli sõnum põlengust kell 13.43, esimesed päästjad jõudsid operatiivkorrapidaja kinnitusel kohale aga juba 13.58. Siis oli hoone juba lausleekides, nii et päästa ei õnnestunud midagi.

Kui tuletõrjujad põlengut kustutasid, tungis vesi keldrisse, ujutades selle üle. «Ränk kahju,» võttis Täht juhtunu kokku, lisades, et kahjuks polnud hoonel ka kindlustust.

Samas rõõmustas ta, et tuul elumaja suunas ei puhunud, muidu võinuks tulekahju märksa kurvema pöörde võtta.

Tulekahju käisid kustutamas päästekomandod Valgast, Otepäält ja Antslast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles