Maanteekarikasarja üldvõitja selgub pühapäeval Võrus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldarvestust juhib Krister Raudsepp.
Üldarvestust juhib Krister Raudsepp. Foto: Sander Maasing / Rattaprofid

Pühapäeval toimuva Filter maanteekarikasarja 6. etapi, Võru 8. rattaralli järel saab selgeks, kes kroonitakse viiendat hooaega lõpetava sarja üldvõitjaks.

Praegu juhib üldarvestust Krister Raudsepp 2603 punktiga. Talle järgnevad Tarmo Kopli (2540) ja Norman Vahtra (2521).

Valgamaalt Soorust pärit Ivo Suur, kes eelmise etapi järel kolmandat kohta hoidis ning tänavu üldarvestuses enamik aega esikolmikus on püsinud, on 2496 punktiga neljas. Viiendal kohal olevat Kristen Kivistikku edastab Suur 70 punktiga.

Sarja tänavusel avaetapil Kuusalu rattarallil oli Suur kolmas, teise etapina sõidetud Elva rattapäeval sai 45. koha ja kolmandana kavas olnud Tabasalu rattarallil sõitis välja 16. tulemuse. Sarja neljandal etapil, 14. juulil sõidetud Haapsalu rattarallil saavutas Ivo Suur 18. koha. Viiendal etapil, Pandivere rattarallil oli ta aga lausa teine.

Tuleb aga meeles pidada, et arvesse läheb viis paremat tulemust, mis annab võimaluse kõrgesse mängu sekkuda ka näiteks ühe etapi vahele jätnud ning kokkuvõttes 35. kohal olevale lätlasele Emils Liepinšile.

Seoses teetöödega tegid korraldajad Filter Võru rattarallil kaks olulist rada puudutavat muudatust. Võistluskeskus kolib Võru spordikooli juurest kesklinna Tartu tänavale, kus see oli ka 2011. aastal.

Teiseks muutuvad mõlemad võistlusmaad viie kilomeetri võrra pikemaks. Põhidistantsi läbijatel tuleb sõita 95 ja lühikese distantsi valinutel 60 kilomeetrit. Pikemale distantsile lisandus ka kolme kilomeetri pikkune kruusalõik. Haanjasse jõudnud ratturitel tuleb väga heas seisukorras kruusalõik läbida Vaskna järve tagusel alal.

Eraldi rattavõistlused toimuvad ka lastele.

Täna, 13. augusti hommiku seisuga oli end Võrus peetavale võistlusele kirja pannud rohkem kui 320 rattasõpra. Eelmisel aastal võidutses lätlane Andris Smirnovs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles